De bästa apparna för konstälskare

Visst måste appar vara det bästa som finns? Det är smart teknologi som tar oss nära det vi gillar, för bara genom ett kort knapptryck så hamnar vi i en helt annan värld och kan ta del av olika saker. Till exempel finns det Hajper Bonus för de som gillar att spela på online casino och Instagram för de som gillar att fota och visa upp delar av sina liv för andra. Snapchat är en bra app för att enkelt kunna hålla kontakt med nära och kära i den tid vi lever i just nu. Men även för oss konstälskare finns det olika appar för det vi gillar mest – konst!

Konst kommer i olika former och stilar, det brukar finnas konst som åtminstone faller någon i smaken, även om konstverket kan te sig lite knepigt i andras ögon. Men det är ju alltid betraktaren som avgör konstverkets värde. Dessutom behöver du inte enbart vara en betraktare för att vara konstälskare, utan du kanske också målar själv. Vare sig du bara gillar att betrakta konst eller även skapar konst själv, så finns det några bra appar där ute som vi vill tipsa om. Vissa kanske du redan har hört talas om, men vi hoppas att i alla fall någon ska vara en spännande nyhet för dig.

Appar för konstbetraktaren

Låt oss starta med de appar som finns för dig som bara är en konstbetraktare. En stor hit är WikiArt som bjuder på en av de största förteckningarna online över olika konstverk och konstnärer från många olika länder. Med denna app kan du kolla igenom oändligt många konstverk och både njuta och inspireras utav dem. En annan, lite liknande, app är Artsy som också visar upp många konstverk men som också dessutom har koll på olika konstutställningar och mässor. Via appen kan du dessutom köpa olika konstverk direkt. Sedan så finns Google Arts & Culture där du får se många olika mästerverk. Det finns även foton från NASA’s arkiv och lite annat spännande. Appen har dessutom några roliga extrafunktioner. Till exempel kan du få dina foton som klassiska konstverk eller hitta porträtt som liknar dig och lite annat. Dessa extrafunktioner gör att vi tycker att denna app helt klart är bäst och roligast att använda för alla konstälskare.

Appar för konstnären

Är du i stället en konstnär själv eller bara någon som gillar att skapa så finns det också kanonbra appar där ute för dig. Art Set tillåter dig att skapa konstverk med samma funktioner som om du hade skapat dem i verkligheten, bara att du nu använder dig utav din iPad. Appen har till exempel oljefärg i 3D som ser nästan lika riktig ut som verklig oljefärg. En annan bra app är Adobe Fresco där du kan använda tre olika penslar och skapa fina konstverk i akvarell och olja som får samma effekter som riktiga tavlor. Det finns alltså många olika appar där ute för konstälskare av olika slag och vi hoppas att du nu har blivit inspirerad till att pröva på en ny och rolig app.