Något som kan vara mycket effektivt när du har en hemsida på nätet är att erbjuda gratis saker på denna. Detta är något som sedan länge varit känt att attrahera många besökare. Det ger även många klick och lång tid för varje besök på olika hemsidor. Alla dessa olika faktorer kommer att effektivt påverka din hemsidas värde i sökmotorernas ögon. Detta är ett knep som du både som privatperson eller företagare kan använda på nätet. Här handlar det bara om hur du hittar gratis saker som är relevanta för din hemsida att erbjuda olika besökare. Var finns dessa olika saker och vad är det egentligen för något?

Ett exempel kan vara att du har en blogg som skriver om mobiler och all den nya teknik som det medför. Exempelvis från att byta till nya modeller och ha rätt abonnemang till sin telefon. Hblogär är det då så att det många gånger förekommer att teleoperatörerna erbjuder gratis simkort och telefonnummer, vilket du då kan utnyttja och visa upp på din sida med en länk till detta gratiskort. Det är bara ett exempel på hur du kan skapa ett större intresse för din sida och det du skriver om. Gratis saker kan även vara kunskap. Här kan du förmedla en kunskap om något som många har intresse av att veta. Då har du också gett bort något gratis.

När du är företagare kan du kanske inte bara slänga upp länkar till gratissaker och ge bort dina kunskaper hej vilt. Detta skulle då medföra att du skadar ditt värde på marknaden. Här kan du då istället erbjuda alla som köper en produkt eller tjänst något extra tillsammans med köpet. Det kan vara så enkelt att du får tre fria uppdateringar på en programvara. Det kan även innebära en extra flaska motorolja vid köp av en gräsklippare.