Att vara representerad på nätet kommer i många olika former. Här handlar det absolut i första hand om att ha en hemsida. Denna ska då som tidigare nämnts vara tydlig, ren och lättnavigerad med bra information. Har du skapat en sådan hemsida har du redan kommit mycket långt för att lyckas på nätet. Har du då även intressanta produkter eller tjänster till rätt pris kommer du att vara i guldsits. Det finns dock något som även är mycket viktig för att synas och kunna interagera med dina kunder och besökare, detta är din presentation och aktivitet i sociala media.

Här handlar det då i första hand om FFacebook and Twitteracebook och Twitter, som är de två av de största sociala plattformarna på nätet. När det gäller Facebook och Twitter kommer detta mesta att vara anpassade platser för att ge och sprida information via text. Med Facebook kommer du även att kunna få en kontakt med dina kunder på ett så avancerat plan att detta till och med kan integreras i ditt företag som en del av din aktiva kundtjänst. Hur som helst kommer dina besökare inte att veta om du finns på Facebook eller Twitter om du inte förmedlar detta på din hemsida.

Här kan du då enkelt integrera Twitter och Facebook på din hemsida. Detta kan utföras på olika sätt och valet av dessa står dig naturligtvis fritt. Det enklaste sättet att visa Facebook på en hemsida är att lägga till en gilla-knapp, som i stort alla som surfar på nätet vet vad det betyder. Om du vill ha lite mera information på ett mera avancerat sätt kan du ha en liten flik att klicka på vid sidan av din hemsida, vilket gör att folk kan få ut information genom att klicka där. Detta är bara två enkla sätt att visa att du är ansluten och aktiv i sociala media.