Videospel är en av de viktigaste konstformerna i historien

När vi pratar om några intressanta spel liksom videospel, vi kan också nämna några andra typ av nöje. Betsson är till exempel ett av Sveriges spelbolag där nya spelare kan få en betsson bonus som ger ett gratisspel och det kan definitivt vara rolig för människor över 18 år gammal.

Finns det något mer intressant och gör något en person gladare än underhållning? Från ung ålder fram till domens dag väcks den största spänningen genom lek. Det roar oss helt enkelt, gör oss glada och väcker många olika känslor och passioner.

Med tiden har människan kommit på flera sätt att ha kul.

Idag har det till stor del flyttat till internet och de olika enheter som vi spelar spel genom.

Vad är videospel (datorspel)?

Videospel är ett modernt och förmodligen det mest populära sättet att underhålla idag och representerar en speciell typ av konst. Videospel utvecklas varje dag, och deras tekniska egenskaper förbättras.

Videospel är en lek som spelas med hjälp av maskin – datorn. Denna maskinen kan vara en persondator, en spelkonsol, en mobiltelefon eller en spelautomat.

Det konstnärliga väder av datorspel

Ett speciellt ämne är att prata om det konstnärliga värdet av datorspel. Det här är verkligen något som precis börjat pratas om, och en uppgift som kommer att arbetas med av olika kritiker, konstnärer, vetenskapsmän och andra.

Nuförtiden pratas det mer och mer om den konstnärliga sidan av videospel, och inte bara om underhållning. Tekniken har avancerat så mycket att begåvade människor kan överföra var och en av sina idéer i digital form och presentera dem på det mest otroliga sätt hittills. Det är bättre än en film! Huruvida? Jag säger, det här är verkligen en fråga om kontrovers.

Intressant är också likheterna och skillnaderna mellan denna konst och andra, låt oss kalla dem “klassisk konst”. De inkluderar många former av typiska konstnärliga uttryck – 3D-skulpturer, illustrationer, karaktärer och musik – som kombineras för att skapa något som överträffar alla andra slag. 

Och i denna konst har vi två sidor. Sidan av den som skapade verket, och den som är dess konsument. Verket som skapats är dock dynamiskt och sker ständigt, så vi kan säga att det på detta sätt skiljer sig från målarens verk, och har likheter med den musikaliska kompositionen.

Det mest intressanta är att spelaren har en viss kontroll över händelserna i spelet och försöker göra det bästa möjliga för sin karaktär som han identifierade sig med vad han har. Så det är väldigt likt det verkliga livet.

När jag var ung (början av 2000-talet) spelade jag först SEGA och sedan Sony Playstation 2 (det mest säljande konsol av alla) och just efter detta jag spelade på datorn med min äldre bror. Vi älskade sportspel. Vilken generation är du och hur ser du på hela den här historien?